
Son yıllarda müptelalık yaratan lezzet adını literatüre ‘Soğuk Sütlü Baklava’ olarak nakşederken ‘Hacı Baba Pastaneleri’ de bu eşsiz tadın mucidi olarak tarihte adını altın harflerle kazıtarak aldı. Diyarbakır’ın az şerbetli, sütlü, soğutulmuş ve üstüne çikolata parçaları serpiştirilip fıstık ile raks ettirilen lezzeti soğuk baklavası artık Dünyanın her yerinde. Hacı Baba pastanelerinin AR-GE birimi tarafından 2 […]
Son yıllarda müptelalık yaratan lezzet adını literatüre ‘Soğuk Sütlü Baklava’ olarak nakşederken ‘Hacı Baba Pastaneleri’ de bu eşsiz tadın mucidi olarak tarihte adını altın harflerle kazıtarak aldı.
Diyarbakır’ın az şerbetli, sütlü, soğutulmuş ve üstüne çikolata parçaları serpiştirilip fıstık ile raks ettirilen lezzeti soğuk baklavası artık Dünyanın her yerinde.
Hacı Baba pastanelerinin AR-GE birimi tarafından 2 yıllık derin araştırma, geliştirme çalışmalarının neticesinde bulunan ve akabinde tescilletilerek, dünya geneli patent çalışmaları start alan olağanüstü lezzeti Soğuk Sütlü Baklava son dönemin en çok tercih edilen tatlısı oldu.
Soğuk Sütlü Baklavanın marka tescil belgesini alan Hacı Baba pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Elaldı, Diyarbakır’dan doğan bir lezzettin tüm dünyanın gözdesi olmasından duyduğu mutluluğu ve gururu her fırsatta dile getirirken Soğuk Sütlü Baklavanın tek başına bir sektör haline gelerek binlerce insanın bu alanda istihdam sağladığının da altını çiziyor ve ekliyor: “Geçen yıla kıyasla bu yıl üretimimiz iki katına çıkmış durumda. soğuk baklavayı özel bir formülle üretip Türkiye’ye kazandırdık. Bu eşsiz lezzeti Türkiye genelinde 24 şubemizde herkes tadabilir veya isteyebilir. 3 üretim tesisimizde 700 personelimizle aralıksız olarak Soğuk baklava ve tatlı siparişlerimizi yetiştirmeye gayret sarf ederken aynı zamanda yurt dışına da gönderiliyoruz.” dedi.
‘ÖZEL PAKETLEME SİSTEMİYLE AVRUPA VE ORTADOĞU’YA GÖNDERİYORUZ’
Soğuk Sütlü Baklavayı özel paketleme sistemiyle Türkiye’nin yanı sıra Avrupa ve Ortadoğu’ya gönderdiklerini belirten Yılmaz Elaldı, Diyarbakır’ın tescilli yöresel lezzetlerinden biri olan soğuk baklavanın Türkiye’nin yanı sıra Dünyanın birçok ülkesinde de sofrasını şenlendirdiğine dikkatleri çekerek: “Soğuk baklava bilindiği gibi geçmişte 2 yıllık bir ARGE çalışmanın sonucunda ortaya çıkan ürünümüzdür. Bu kadar kısa sürede bırakın Türkiye’den dünyaya yayılan ikinci bir ürün ve isim yoktur. Bu ürünümüz ile gurur duyuyoruz. Patentini sürecinin de meşakkatli geçtiği ürünümüzün alakalı olmayan ürünlerin varlığı iddiaları, bu firmaların itirazları süreci her ne kadar patent sürecimizi uzatsa da nihayetinde hak yerini buldu. Soğuk baklavanın patenti bugün Hacıbaba Pastaneleri’nde, Diyarbakır’ın yerli ve milli tatlısı olarak Türkiye’de. Hatta ünü Türkiye’yi de aştı. Bugün bütün dünyada isim yaptı. Bugün Diyarbakır ve bölgenin yanı sıra İstanbul’da da 7 tane şubemiz var. Oradan da o bölgeye veriyoruz. Bırakın artık İstanbul’u, soğuk baklavayı Avrupa’nın birçok ülkesinde, Almanya’ya Fransa’ya, İsveç’e ve hatta Amerika’ya kadar gönderiyoruz. Bu ürünümüz sayesinde Diyarbakır’ı bilmeyen birçok insan artık ülkemizi ve ilimizi tanıdı. Türkiye genelinde 24 şubemiz, 3 üretim tesisimiz ve 700’e yakın çalışanımız var ki hedefimiz çok daha fazla istihdam sağlamak. Bu ürünümüzün adını kullanarak üretim yaparak istihdama dolaylı yoldan sağladığımız katkı ise 10 binlerce kişiyi bulmaktadır.” Dedi.
‘AR-GE ÇALMIŞMALARIMIZ ARALIKSIZ SÜRÜYOR’
Diyarbakır’da 30 yıldan fazla tatlı sektöründe öncü olan Hacıbaba Pastaneleri tarafından dünyanın dört bir yanına yayılan soğuk sütlü baklavanın dışında ciddi anlamda yeni lezzetlerin arayışı ve araştırmalarının da yapıldığını aktaran Elaldı: “Dünya geneli Patent başvurumuzun devam ettiği Soğuk Sütlü Baklavamız gibi yeni ürünlerle ilgili AR-GE çalışmalarımız aralıksız olarak devam ediyor.” Dedi.
“İNCELEMEDEN GEÇMEYEN SATIŞA ÇIKAMAZ”
Hacıbaba Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Elaldı ayrıca günlük kontrolleri gıda mühendisleri ile birlikte titizlikle yaparak ürünleri tek tek inceledikten sonra satışa sunduklarını ve kontrolden geçmeyen hiçbir ürünü şubelere satışa göndermediklerini belirterek şunları not düştü: “Gıda mühendislerimiz var, teknik personeller ile günlük alınan numunelerle hareket ediyoruz. İşimize kıymet vererek yapıyoruz. Bütün ürünlerin odası, depoları ayrı, soğuk baklava Hacıbaba Pastanesinin vazgeçilmezi ve taviz vermeden bu hassasiyetlerimizi koruyoruz.”dedi.
‘ÜRETİMİMİZ, AYLIK 15 TONDAN 30 TONA ÇIKTI’
Soğuk Sütlü Baklavanın eşsiz lezzetini tatan herkesin adeta müptelası olduğunun da altını çizen Elaldı: “Soğuk baklavanın 6’inci yılı doldu, Türkiye’ye kazandırmakla gurur duyuyoruz. Diyarbakır patentli olan soğuk Sütlü Baklava, özellikle son bir buçuk yıldır tatlı dünyasını allak bulak eden bir ürün oldu. Geçen yıl ile bu yılı kıyasladığımızda, soğuk baklava üretimimizde iki kat bir artış oldu. Daha önce ayda 15 ton üretirken, soğuk baklavanın tescilini almamızla beraber bu yıl bu rakam aylık 30 tona çıktı. Bu ürünü biz Türkiye’ye hediye ettiğimiz için, insanlar da orijinal tadında bu ürünü almak için Hacı Baba’yı tercih ediyor. Herkese bizleri tercih ettikleri için de ayrıca teşekkür ediyoruz.” dedi.
Emek Partisi’nden GGC’ye ZiyaretMayıs 3, 202406:23 “3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü Kutlu Olsun”Mayıs 3, 202406:23 GGC’de Görev Dağılımı YapıldıNisan 30, 202406:20 GGC Yönetimi güven tazelediNisan 27, 202406:18 Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde Medyada Etik ve Etik Denetimi Atölyesi düzenlendiNisan 19, 202406:17 GGC GENEL KURUL ÇAĞRISINisan 4, 202406:16